Banketbakkerij Van Dijk & Zn.

 

In 1889 begint Dirk van Dijk een winkel in brood en bakkerswaren in de Doelensteeg. Hij doorstaat de 1e wereldoorlog en in 1923 neemt zijn zoon Ben de zaak over. Er wordt dan brood, enkele kruidenierswaren en beschuit verkocht.

Na de 2e wereldoorlog neemt zoon Domie van Dijk de zaak over. Deze heeft ook “broodlopers” met handkarren die langs de deuren gaan. Domie van Dijk besluit binnen enkele jaren zich toe te leggen op banket en roomboterkoekjes en doet het brood weg uit de winkel.

Zoon Rob start zijn opleiding tot banketbakker in 1977 en gaat tevens bij vader werken. Tien jaar later wordt de zaak een VOF met vader en zoon en wordt de naam van het bedrijf veranderd in: Banketbakkerij Van Dijk & Zn.

In 1990 wordt de winkel aan de Doelenstraat ingrijpend gerenoveerd.

Direct na de heropening wordt het 100-jarig bestaan gevierd met grootse acties.vroeger-winkel De gemeente Gouda besluit tevens dat ons pand een Monument is en zet dit op de monumentenlijst.

Bijna twintig jaar lang timmeren Rob en zijn vrouw Gerda aan de weg.
Ze weten de goede naam van Banketbakkerij Van Dijk & Zn. te handhaven en zelfs uit te breiden. Hun werk bevat uitsluitend de beste grondstoffen. Ze nemen alleen genoegen met het allerbeste, zowel op het gebied van roomboter en slagroom als met 100 % zuivere amandelspijs. Ook de service wordt flink uitgebreid. In de winkel staan vriendelijke verkoopsters en via de telefoon kan er makkelijk worden besteld. De gebakjes en taarten worden dan thuis of op de werkplek gebracht door de auto met de moorkop erop.

In de afgelopen jaren zijn er regelmatig keuringen verricht door collega banketbakkers en door het Nederlands Bakkerij Centrum uit Wageningen. Deze keuringen zijn enerzijds gericht op de kwaliteit en anderzijds op de hygiene. Inmiddels hebben we diverse trofeen mogen ontvangen. O.a. voor het Hazelnoottaartje, de Harde Mokka’s, de Roomboterkoekjes en laatst nog voor de nieuw ontwikkelde bonbon blokjes.

Gemak en een heerlijke traktatie gaan hier echt samen.

Bezoek de website van van Dijk!